Fiskwallenbergare

På första advent, i söndags, så bjöd vi hem Morfar och hans kära Anna på middag. Jag lagade fiskwallenbergare, vilket var lite svårt men roligt att ha klarat av. Vispgrädden släpper gärna ur burgarna, men när de ligger i kylen innan stekning så stelnar det till.

Vad man måste tänka på när man lagar dessa fluffiga och milda fiskburgarna är att låta dem steka i ca 5 minuter innan man vänder dem, annars är risken stor att de inte håller ihop. Låt er inte avskräckas av mina varningar nu, för så svårt är det inte! Bara att köra ihop smeten i matberedaren, forma till fyra biffar och steka dem. Klart! Serverades med potatis-palsternacksmos, hemodlade gula minitomater, ungsbakad lök, kokta morötter med lite smör och örter samt plommonchutney.

4 portioner
1 pkt vit fisk, t.ex. kolja, torsk, sej
2 äggulor
1,5 dl grädde, valfri fetthalt
lite, lite chili i någon form
salt & peppar

1. Mixa fisk, salt och peppar med lite chili.
2. Lägg i äggulorna, mixa dem. Häll sedan i grädden lite i taget.
3. Forma till fyra biffar, låt dem stelna lite i kylen. Stek dem på medelstark värme ca 5 minuter, vänd sedan och stek 3 minuter till. Servera med potatismos och grönsaker.

Ursäkta den dåliga bilden, men med röd adventsstjärna, röda ljus och röd duk på bordet blir rummet härligt rött och mysigt, något sådant kan man ju inte redigera bort* :)
(*I alla fall inte datorn på skolan....suck..)

Kommentarer
Postat av: Emmas Kök

Det här ser spännande ut! Jag måste börja laga mer fisk så det här skall jag prova :)

2009-12-01 @ 09:03:23
URL: http://emmaskök.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0