Från jord till bord

Det är en sådan ljuvlig känsla att rycka upp potatis ur landet, ta bort blasten från morötterna och mumsa ungsstekta palsternackor som allihop kommit från min egen odling. Det känns bra i hjärtat, och magen med för den delen. Att odla själv, även om det bara är den minsta lilla kryddan, är något jag tycker alla som kan borde göra. För även om du bor i en etta mitt i stan så går det! Gör i ordning en liten låda på balkongen eller i det soliga fönstret, tryck ned några frön på våren och njut sedan av din lilla skörd. Vare sig det är paprikor, dill, persilja eller smultron - det är värt det lilla besväret. Som dessutom inte är besvärligt alls.

Många säger att odling är krångligt, kräver tid och skötsel, men det är fel! Det är enkelt att odla själv. Om man inte är supernoga så krävs det minimalt med gallring, och att vattna varannan dag är faktiskt enklare än det låter. Kom bara ihåg att be grannen vattna då du åker bort, annars är det bortkastade grödor i odlingslådorna!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0